Skip to content

Universums mittpunkt.

19 november 2009

Vi är samlade igen. Den lilla temporära flocken från landets alla hörn, från alla möjliga och omöjliga branscher. Med resväskorna fulla av erfarenheter.

Jag respekterar er så djupt, kurskollegor. Det är en ynnest att få rota i era resväskor under ett års tid.

* * *

Ibland står formen i vägen för innehållet. Den gamle mannen, som hade fler historier att berätta än det fanns tid att samtala på, diskvalificerade sig snabbt från trovärdigheten. Orden han använde var det inget fel på, inte heller hur de fogades samman i meningar. Var det meningen med meningarna som störde och skavde? Ja, kanske delvis. Delvis avslöjade meningarna ett innehåll som var henne främmande, en verklighetsbild som hon inte fann sin plats i.

Men mest skavde sättet som meningarna framfördes. Med en oförtjänt pondus, ja till och med pompöst, draperades rummet i historier som kvävde de andras berättelser. Han skulle finnas där för oss och ändå var det som att det underliggande syftet var att ta en intensiv svängom i hans eget kuriosakabinett. Självframhävande, självförhärligande.

Hans sätt att prata med rösten högtidligt klangsökande långt upp i ansiktets håligheter. Hans sätt att hela tiden återföra samtalet till sina egna fantastiska historier. Hans sätt att okänsligt avbryta när han tyckte att det fanns viktigare saker att säga.

Och oförmågan att känna av när han trampade in på områden som var mjuka, känsliga och kanske lite såriga.

Hennes motstånd triggades omedelbart och pannan rynkades defensivt. Vid varje blotta i hans resonemang högg hon, utan att reflektera över om just detta var en viktig strid. Inget fick passera obemärkt. Kroppsspråket blev aggressivt markerande. Inombords log hon snett åt sig själv, kände igen sina reaktioner.”Here we go again”, tänkte hon, fullt medveten om att inte heller denna gång skulle det tjäna hennes syften att agera i enlighet med sin ryggmärgsreflex. Och ändå kunde hon inte låta bli.

Även om det är svårt att lära gamla män sitta så skulle hon se till att han får reda på hur en stol ser ut.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: